Francia fehérje diéta

Alaplé



A recept alkalmas az 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban

Alapanyagok 1,5 l főzetre:

  • egy csirke csontjai - bőrtől, zsiradéktól és hústól  (lehet sült is) eltávolított csontjai
  • 1 vöröshagyma
  • fél zellergumó
  • fél póréhagyma
  • 4 szár a szárzellerből
  • egyéb más megengedett zöldségek maradékai  ( brokkoli vagy karfiol stb.)
  •  1 maréknyi lestyánlevél
  • 1 babérlevél
  • 5 golyó szegfűbors
  • 8 golyó bors

A lábasba 2 l hideg vizet engedünk. A lábasba helyezzük a megmosott vöröshagymát (héjastól) és a többi megmosott zöldséget. Ha kedveli a zöldségek intenzívebb ízét, vágja kisebb darabokra. Minél kisebb zöldségdarabokat főzünk, a főzet zöldségíze anál erősebb lesz. A lábasba beletesszük a fűszereket és feltesszük főni. Ezt követően a forrásban levő vízbe beletesszük a csirkecsontokat. A vizet kissé megsózzuk. Lassú tűzön, legalább 1,5 órát főzzük. A főzés után tiszta lábasba öntsük át. Amennyiben a főzet tetején sok zsírfolt van, a főzet lehűlését követően a zsírfoltokat eltávolítjuk. Ez az alaplé használható a proteines ételek elkészítésénél, valamint a zöldség alapú ételek elkészítésénél. Például bármilyen zöldségleves elkészítéséhez - az elkészített főzetbe  már csak a megengedett, felszeletelt zöldségeket tesszük bele.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend megfelel az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval