Francia keto diéta

Alaplé



A recept alkalmas az 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban

Alapanyagok 1,5 l főzetre:

  • egy csirke csontjai - bőrtől, zsiradéktól és hústól  (lehet sült is) eltávolított csontjai
  • 1 vöröshagyma
  • fél zellergumó
  • fél póréhagyma
  • 4 szár a szárzellerből
  • egyéb más megengedett zöldségek maradékai  ( brokkoli vagy karfiol stb.)
  •  1 maréknyi lestyánlevél
  • 1 babérlevél
  • 5 golyó szegfűbors
  • 8 golyó bors

A lábasba 2 l hideg vizet engedünk. A lábasba helyezzük a megmosott vöröshagymát (héjastól) és a többi megmosott zöldséget. Ha kedveli a zöldségek intenzívebb ízét, vágja kisebb darabokra. Minél kisebb zöldségdarabokat főzünk, a főzet zöldségíze anál erősebb lesz. A lábasba beletesszük a fűszereket és feltesszük főni. Ezt követően a forrásban levő vízbe beletesszük a csirkecsontokat. A vizet kissé megsózzuk. Lassú tűzön, legalább 1,5 órát főzzük. A főzés után tiszta lábasba öntsük át. Amennyiben a főzet tetején sok zsírfolt van, a főzet lehűlését követően a zsírfoltokat eltávolítjuk. Ez az alaplé használható a proteines ételek elkészítésénél, valamint a zöldség alapú ételek elkészítésénél. Például bármilyen zöldségleves elkészítéséhez - az elkészített főzetbe  már csak a megengedett, felszeletelt zöldségeket tesszük bele.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval