Stabilizáció - a ketodiéta 2. fázisa
A diétás programnak ebben a második, stabilizáló fázisában a ketózis teljes mértékben beindul, és megjelennek a zsírok, szénhidrátok és fehérjék az étrendben. Egy fehérjeétkezést, lehetőleg ebédet vagy vacsorát, egy normál, engedélyezett összetevőkből álló étkezéssel kell helyettesíteni. Az 1. fázisban napi 5 fehérjetartalmú étkezése volt? Most 4 + "normál" étkezés lesz. A ketózist így is fenn lehet tartani. Ellenőrizze rendszeresen Ketophan papírcsíkok segítségével.
A kilók lassabban csökkennek, mint az 1. fázisban, de ez teljesen rendben van. A test más üzemmódba kapcsol, és megtanulja, hogy karcsúbb üzemmódban éljen. A 2. fázisban nagyon figyeljen oda az étrendjére. Ez, a 3. fázissal együtt, elengedhetetlen a nem kívánt jojó-effektus elkerülése érdekében.
A szénhidrátokat fokozatosan, új zöldségek hozzáadásával vezesse be. Az alábbi lista szerint adjon hozzá minőségi fehérjét. Ezek most napi egy fehérje Prodietix étkezést helyettesítenek.
A ketodiéta engedélyezett zöldségek listája
Kényeztesse magát zöldségekkel. Tökéletes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak és más fontos anyagoknak. A napi zöldségmennyiséget a diétás program mérete korlátozza. Az S programmal kezdte? Akkor fogyasszon napi 300-500 g zöldséget. Ha az M programot választotta, a napi mennyiség 500-750 g zöldség naponta. Az L programmal kezdte a diétát? Akkor fogyasszon naponta 750-1000 g zöldséget.
Minden zöldség egy nap alatt kombinálható. A mennyiségeket ossza el a nap folyamán.
- articsóka
- cikória
- cikória
- szárzeller
- friss gombák
- spárga
- cukkini
- édeskömény
- gomba (friss, fagyasztott és szárított?)
- káposzta
- kovászos uborka
- karfiol
- padlizsán
- mángold
- uborka
- patiszon
- retek
- hónapos retek
- zsázsa
- spenót
- karórépa
- mindeféle fűszernövény
- mindenféle zöldsaláta (rukkola, mezei saláta, jégsaláta, római saláta stb.)
- zöldbab
- káposzta (fehér, vörös, kínai pak choi, pekingi, kínai káposzta)
Miből nyerheti a ketodiétához megfelelő minőségi fehérjét?
Az alább felsorolt élelmiszerek jó minőségű fehérjeforrások.
- fogassüllő (150 g)
- dévérkeszeg (150 g)
- baromfimáj (100 g)
- halibut laposhal (100 g)
- marhamáj (100 g)
- tintahal (100 g)
- rák hús (100 g)
- garnélarák (120 g)
- pulykahús bőr nélkül (150 g)
- csirkehús bőr nélkül 150 g
- sovány vadhús (100 g)
- sovány marhahús (100 g)
- ördöghal (150 g)
- farkassügér (120 g)
- pangasius (120 g)
- lepényhal (150 g)
- pisztráng (150 g)
- Kagylók hámozva (200 g)
- baromfi sonka legalább 95 % hústartalommal (100 g)
- borjúhús (100 g)
- tofu natúr (100 g)
- tőkehal (150 g)
- tonhalkonzerv saját levében (100 g)
- kvargli (100 g)
- tyúktojás (2 ks)
- békacombok (100 g)
Minőségi fehérje, amelyet csak korlátozott mennyiségben szabad fogyasztani
- nyúlhús (100 g - max. heti 2 alkalommal)
- csirkecomb bőr nélkül (150 g - hetente max. 2 alkalommal)
- sovány sertéshús (100 g - max. heti 2 alkalommal)
- parmezán sajt (20 g - max. heti 2 alkalommal)
- szárított hús (heti 1-2 alkalommal) - 1 adag = 17 g fehérje
Most még bonyolultabbnak tűnik az előkészítés? Inspirációt a receptekben találhatnak. Kövessen minket a Facebookon és az Instagramon. Új recepteket és információkat osztunk meg, amelyek megkönnyítik a fogyást, és velünk együtt elkezdi élvezni.