Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.

Stabilizáció - a ketodiéta 2. fázisa

A diétás programnak ebben a második, stabilizáló fázisában a ketózis teljes mértékben beindul, és megjelennek a zsírok, szénhidrátok és fehérjék az étrendben. Egy fehérjeétkezést, lehetőleg ebédet vagy vacsorát, egy normál, engedélyezett összetevőkből álló étkezéssel kell helyettesíteni. Az 1. fázisban napi 5 fehérjetartalmú étkezése volt? Most 4 + "normál" étkezés lesz. A ketózist így is fenn lehet tartani. Ellenőrizze rendszeresen Ketophan papírcsíkok segítségével.

A kilók lassabban csökkennek, mint az 1. fázisban, de ez teljesen rendben van. A test más üzemmódba kapcsol, és megtanulja, hogy karcsúbb üzemmódban éljen. A 2. fázisban nagyon figyeljen oda az étrendjére. Ez, a 3. fázissal együtt, elengedhetetlen a nem kívánt jojó-effektus elkerülése érdekében.

A szénhidrátokat fokozatosan, új zöldségek hozzáadásával vezesse be. Az alábbi lista szerint adjon hozzá minőségi fehérjét. Ezek most napi egy fehérje Prodietix étkezést helyettesítenek.

A ketodiéta engedélyezett zöldségek listája

Kényeztesse magát zöldségekkel. Tökéletes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak és más fontos anyagoknak. A napi zöldségmennyiséget a diétás program mérete korlátozza. Az S programmal kezdte? Akkor fogyasszon napi 300-500 g zöldséget. Ha az M programot választotta, a napi mennyiség 500-750 g zöldség naponta. Az L programmal kezdte a diétát? Akkor fogyasszon naponta 750-1000 g zöldséget.

Minden zöldség egy nap alatt kombinálható. A mennyiségeket ossza el a nap folyamán.

  • articsóka
  • cikória
  • cikória
  • szárzeller
  • friss gombák
  • spárga
  • cukkini
  • édeskömény
  • gomba (friss, fagyasztott és szárított?)
  • káposzta
  • kovászos uborka
  • karfiol
  • padlizsán
  • mángold
  • uborka
  • patiszon
  • retek
  • hónapos retek
  • zsázsa
  • spenót
  • karórépa
  • mindeféle fűszernövény
  • mindenféle zöldsaláta (rukkola, mezei saláta, jégsaláta, római saláta stb.)
  • zöldbab
  • káposzta (fehér, vörös, kínai pak choi, pekingi, kínai káposzta)

Miből nyerheti a ketodiétához megfelelő minőségi fehérjét?

Az alább felsorolt élelmiszerek jó minőségű fehérjeforrások.

  • fogassüllő (150 g)
  • dévérkeszeg (150 g)
  • baromfimáj (100 g)
  •  halibut laposhal (100 g)
  • marhamáj (100 g)
  • tintahal (100 g)
  • rák hús (100 g)
  • garnélarák (120 g)
  • pulykahús bőr nélkül (150 g)
  • csirkehús bőr nélkül 150 g
  • sovány vadhús (100 g)
  • sovány marhahús (100 g)
  • ördöghal (150 g)
  • farkassügér (120 g)
  • pangasius (120 g)
  • lepényhal (150 g)
  • pisztráng (150 g)
  • Kagylók hámozva (200 g)
  • baromfi sonka legalább 95 % hústartalommal (100 g)
  • borjúhús (100 g)
  • tofu natúr (100 g)
  • tőkehal (150 g)
  • tonhalkonzerv saját levében (100 g)
  • kvargli (100 g)
  • tyúktojás (2 ks)
  • békacombok (100 g)

Minőségi fehérje, amelyet csak korlátozott mennyiségben szabad fogyasztani

  • nyúlhús (100 g - max. heti 2 alkalommal)
  • csirkecomb bőr nélkül (150 g - hetente max. 2 alkalommal)
  • sovány sertéshús (100 g - max. heti 2 alkalommal)
  • parmezán sajt (20 g - max. heti 2 alkalommal)
  • szárított hús (heti 1-2 alkalommal) - 1 adag = 17 g fehérje

Most még bonyolultabbnak tűnik az előkészítés? Inspirációt a receptekben találhatnak. Kövessen minket a Facebookon és az Instagramon. Új recepteket és információkat osztunk meg, amelyek megkönnyítik a fogyást, és velünk együtt elkezdi élvezni.